Lekkage keuken

Een lekkage in de keuken is ontzettend vervelend. Het is niet alleen irritant, maar het kan ook veel problemen opleveren. Er kan bijvoorbeeld waterschade of een vochtprobleem ontstaan. Het is daarom belangrijk om een keuken lekkage zo snel mogelijk op te lossen. Op deze manier kunt u verdere schade voorkomen. 040 Loodgieter helpt u hier graag bij.

Wat moet u doen bij een lekkage in de keuken?

Heeft u last van een lekkage in de keuken? Dan is het belangrijk om een aantal acties te ondernemen. Dit doet u niet alleen om de schade te beperken, maar ook voor de verzekering.

Wat moet u doen?

 1. Draai de hoofdkraan dicht en leg doeken neer. hierdoor voorkomt u extra overlast;
 2. Maak foto’s van de schade en de lekkage;
 3. Neem contact op met de verzekeraar en meld de schade in de keuken. Indien de verzekeraar erom vraagt kunt u de foto’s opsturen;
 4. Schakel een loodgieter in om het probleem te verhelpen.

Het ontstaan van een lek in de keuken

Een lek in de keuken ontstaat vaak door slijtage of een verstopping. Denk aan verstopte waterleiding of afvoerbuis. Ook kan het zijn dat er onderdelen van uw leidingen zijn versleten en dat er hierdoor een lekkage ontstaat.

Een oorzaak waar mensen minder snel aan denken is lekkage door chemische ontstoppingsmiddelen. Als dit middel te agressief is, kan het uw leidingen aantasten. Ze worden ruw of gelijmde onderdelen laten los. Ook dit kan een oorzaak van een lekkage in de keuken zijn.

lekkage keuken

Waar kan een lekkage in de keuken allemaal voorkomen?

Soms is het lastig om te zien waar de lekkage in uw keuken vandaan komt. Het kan op verschillende plekken ontstaan:

 • Lekkage in de keuken afvoer
 • Lekkage in de keuken wasbak
 • Lekkage in het keuken sifon
 • Lekkage in de keuken afvoerleidingen
 • Lekkage in het keuken plafond

Heeft u de plek van de lekkage ontdekt? 040 Loodgieter helpt u graag met het oplossen van de lekkage.

Lekkage herkennen

Meestal zijn lekkages op de delen in twee verschillende soorten: lekkages die u met het blote oog kunt zien, en lekkage waarvan het niet meteen duidelijk is wat de oorzaak is. In het eerste geval kunt u direct contact met ons opnemen voor het verhelpen van de lekkage. In het tweede geval moet de lek eerst worden gedetecteerd.

Lekkage in de keuken oplossen

Zodra de oorzaak van een lekkage is gevonden, kan 040 Loodgieter de lekkage verhelpen. 040 Loodgieter is een loodgieter in Brabant en is gespecialiseerd in het repareren van lekkages in huis. We komen graag uw kant op om het probleem op te lossen. Wij zijn voornamelijk actief als loodgieter in Eindhoven en omstreken.

Lekkage oplossen? Bel 040 Loodgieter!

Naast het verhelpen van lekkages kunt u bij 040 Loodgieter ook terecht voor installatiewerkzaamheden, verwarmingsonderhoud en sanitair werkzaamheden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Of wilt u direct één van onze loodgieters inschakelen? Neem contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan via het onderstaande formulier.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met 040 Loodgieter? Bekijk de reviews.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Simone Jonker

  we hadden een probleem in de badkamer. Een stoom/douchecabine moest vervangen worden. Nick Dekkers reageerde en kwam op de afgesproken tijd om te kijken. Hij gaf prima advies en luisterde goed naar wat we wilden. de werkzaamheden zijn prima uitgevoerd door vakkundige en vriendelijke mannen. ik had steeds het idee dat het allemaal goed zou komen en dat is ook gebeurd.
  vanmorgen is de badkamer afgekit en nu is het werk gedaan.
  ik beveel dit bedrijf van harte aan.
  wij zijn heel tevreden.
  BEDANKT mannen.

  José van Ormondt

  Perfect geholpen met de installatie van mijn gasfornuis. Ik geloof dat hij Ton heet!,?

  Erik

  Snel en vakkundig tegen een nette prijs!

  Een belletje was genoeg om onze gesprongen buitenleiding weer gemaakt te krijgen. Uiteindelijk bleken er 2 gaten te zitten waarvan 1 op een vervelende plaats maar niks is te gek en ook dat gat werd professioneel en snel gemaakt.

  Heel vriendelijk en steeds weer een stapje verder denken hoe zaken op te lossen en voorkomen zonder dat je daar ook maar iets van op de rekening terug vind. Top bedrijf!

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×