Cv-ketel reparatie

Een verwarming die niet aanspringt, geen warm water uit de kraan. Iedereen krijgt een keer te maken met een kapotte cv-ketel. Een defect aan een cv-ketel kan meerdere oorzaken hebben. Denk aan een verouderde installatie, gebrekkig onderhoud of gewoon een kwestie van pech.

Omdat niemand lang in de kou wil zitten, is het belangrijk om het defect zo snel mogelijk te repareren. 040 Loodgieter helpt bij uw cv-ketel reparatie in Eindhoven en omstreken. Wij zijn dé specialist in de regio op het gebied van verwarmingsketel reparatie en hebben alle kennis en kunde in huis om uw installatie binnen no-time te repareren.

Cv-ketel repareren: welke onderdelen?

Werkt uw cv-installatie niet naar behoren? Dan kunnen er verschillende onderdelen defect zijn. De onderdelen in een cv-ketel die geregeld kapotgaan, hebben we hieronder voor u op een rij gezet. Handig om te weten wanneer u uw cv-ketel wilt laten repareren.

 • Brander: één van de belangrijkste onderdelen van een cv-ketel. De brander zet gas om in warm water en zorgt er dus voor dat de verwarmingsinstallatie opwarmt.
 • Sensoren: deze onderdelen meten de luchtkwaliteit in de cv-ketel. Circuleren er te veel rookgassen of is er sprake van koolmonoxide? Dan wordt de installatie uitgeschakeld.
 • Elektronische ontsteking: de vervanger van de ‘ouderwetse’ waakvlam. Een elektronische ontsteking zorgt ervoor dat de brander van de cv-ketel start.
 • Pomp: de cv-pomp laat het water dat door de cv-ketel verwarmd wordt, door het hele huis circuleren. Het resultaat: verwarmde radiatoren en warm water uit de kraan.
 • Warmtewisselaar: het hart van de cv-ketel. De warmtewisselaar brengt de warmte van het verbrandingsgas over op het water dat door de leidingen van de cv-installatie loopt.
 • Driewegklep: dit apparaat stuurt het verwarmde water uit de cv-ketel naar de verwarmingselementen: de radiatoren of de kraan voor tapwater.
 • Branderautomaat: ook wel het brein van de cv-ketel genoemd. Deze automaat bepaalt aan de hand van de warmtevraag of de brander aan moet.

Wat kost een cv-ketel reparatie?

Wanneer uw cv-ketel toe is aan een reparatie, wilt u natuurlijk weten wat de kosten zijn. Deze zijn echter afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt het onderdeel dat kapot is een grote rol in de prijs.

De kosten voor het repareren van een warmtewisselaar liggen bijvoorbeeld hoger dan de kosten voor een reparatie van een driewegklep. Naast materiaalkosten is de prijs voor een cv-ketel reparatie opgebouwd uit de voorrijkosten (gemiddeld €45,-) en het arbeidsuurloon (gemiddeld € 65,-) van de loodgieter.

Let op: bovengenoemde bedragen zijn indicatief. Wilt u weten wat de kosten zijn voor uw cv-ketel reparatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan onderaan de pagina.

Spoedreparatie cv-ketel

Soms is een spoedreparatie aan de cv-ketel nodig. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in de winter tijdens extreme kou of wanneer er sprake is van een gaslucht in huis. Het is in deze gevallen noodzakelijk om direct actie te ondernemen.

Vaak gaat het om een kapot onderdeel in de ketel zelf, dat gemakkelijk te verhelpen is. Woont u in de regio Eindhoven en zoekt u iemand die uw cv-ketel met spoed kan repareren? Neem dan contact op met 040 Loodgieter. Onze specialisten zijn snel ter plaatse.

Hoe cv-ketel reparaties voorkomen?

Hoewel 040 Loodgieter alle kennis, ervaring en materialen in huis heeft om uw cv-ketel snel en vakkundig te repareren wanneer deze stuk is, is regelmatig onderhoud aan uw cv-ketel van essentieel belang.

Periodiek onderhoud voorkomt vroegtijdige vervanging van onderdelen en zorgt ervoor dat uw cv-ketel in optimale conditie blijft. Daarnaast raden wij aan om de druk in de cv-ketel regelmatig te checken op de meter aan de ketel. De meter moet een waarde aangeven tussen de 1,5 en 2 bar. Is de druk te laag, dan kan de ketel kapotgaan.

Cv reparatie door 040 Loodgieter

Is uw cv-ketel stuk en zoekt u een erkende verwarmingsmonteur in de regio Eindhoven die uw cv-ketel vakkundig kan repareren? Dan is 040 Loodgieter uw partner!

Onze ervaren en vakbekwame monteurs zijn snel ter plaatse en beschikken over specialistische apparatuur en de juiste materialen. Voor u het weet kunt u weer genieten van een verwarmd huis.

Neem voor uw cv-ketel reparatie of voor het installeren van een cv ketel contact op met 040 Loodgieter uit Eindhoven via info@040loodgieter.nl of vraag een vrijblijvende offerte aan via onderstaande contactformulier. We helpen u graag.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Odette Herijgers

  040 Loodgieter denkt vanaf de eerste plannen goed mee, let zelf goed op duurzaamheid van materialen en komt met alternatieve voorstellen. Nick en Frank letten goed op het vakmanschap van alle mensen die nodig zijn om een klus te klaren. Daarnaast maken ze reële planningen zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

  Loes Aarts

  Badkamer bouwen in Eindhoven

  Wij zijn 100% tevreden over onze nieuwe badkamer gerealiseerd door 040 Loodgieter uit Eindhoven. Simpelweg keurig nette mensen, snel en betrouwbaar. Echt een aanrader voor de regio. Zowel tegels en sanitair ook laten verzorgen voor scherpe prijzen bij 040 Loodgieter. Bedankt en tot de volgende klus!

  J. D.

  Onderhoud CVketel. Gister gebeld, vandaag opgelost! Na zessen, zodat ikzelf geen vrij hoefde te nemen.

  Harde werkers, helder, sympathiek, efficiënt, niet te duur. Echt toppie. Direct servicecontract afgesloten. Màximale score op alle punten!

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×