Gootsteen lekkage: Wat te doen?

Lees verder

Je gebruikt de wasbak in je keuken meerdere keren per dag. Een lekkage aan jouw gootsteen is daarom erg vervelend en hinderlijk. Gelukkig is het, afhankelijk van de ernst van de lekkage, meestal niet moeilijk om een lekkage aan de gootsteen zelf te verhelpen.

In deze blog leggen we je uit hoe je een gootsteenlekkage op kunt sporen en wat je kunt doen om deze te repareren.

Gootsteen lekkage repareren

Heb jij een lekkage onder de gootsteen? Geen paniek! Zelfs als je niet heel erg handig bent, kun je met een aantal simpele handelingen tóch zorgen dat de gootsteen lekkage stopt.

Wij hebben een drie-stappenplan voor je gemaakt, zodat je precies weet wat je kunt doen als jouw wastafel lekt aan de onderkant. Een lekkage in de keuken, zoals de gootsteen, wilt u natuurlijk het liefste snel verhelpen.

1. Gootsteen lekkage opsporen

Allereerst is het zaak om de lekkage op te gaan sporen. Ga op zoek naar watersporen bij de sifon. Je kunt dit heel gemakkelijk doen door bijvoorbeeld met een stuk keukenrol langs de buis af te gaan. Is het keukenpapier vochtig? Dan is de gootsteen lekkage wellicht ontstaan doordat je sifon loszit. Draai de sifon goed vast. Controleer daarna of de lekkage hiermee is verholpen.

Is de lekkage hiermee niet verholpen? Ga dan door naar de volgende stap.

2. Controleer of de plug vast zit

Het is belangrijk dat de plug goed vastzit. Controleer dit dus goed. Zit de plug wat losjes? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage aan de gootsteen.

In dit geval is het belangrijk dat je de korf (bovenkant) weer vastmaakt aan de afvoerplug (de onderkant). Dit kun je gemakkelijk doen met een schroevendraaier. Draai met de schroevendraaier aan het midden van de korf, totdat deze goed vastzit. Vervolgens controleer je of de lekkage hiermee is verholpen.

Is dit niet het geval? Dan wordt het lastig om zelf de lekkage op te sporen. Er is in dit geval speciale apparatuur benodigd om de lekkage op te sporen. Je kunt het beste een vakman inschakelen die over deze speciale apparatuur beschikt.

3. Laat het water lopen en controleer of de gootsteen lekkage is verholpen

Om het stappenplan af te sluiten, bestaat de laatste stap uit een controle. Heb je de lekkage wel écht opgelost? Laat het water door de afvoer stromen en controleer of de lekkage is verholpen.

Is de lekkage toch nog niet verholpen, ondanks dat je de plug en/of de sifon hebt aangedraaid? Dan is de kans groot dat deze aan vervanging toe zijn. Dit kun je zelf doen, of laten doen door een loodgieter.

Meer informatie over gootsteen lekkages?

Meer weten over wat te doen bij lekkage aan jouw gootsteen en ben je benieuwd of 040 Loodgieter jou kan helpen? Bekijk dan onze sanitair pagina of neem vrijblijvend contact op door 040-2051882 te bellen of een mail naar info@040loodgieter.nl te sturen. Heeft u ergens anders een lekkage, bijvoorbeeld een lekkage bij uw dakraam? Dan kunnen wij u ook uitstekend helpen!

Wil je nog meer informatie over een ander onderwerp? Neem dan een kijkje tussen onze andere blogs.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Simone Jonker

we hadden een probleem in de badkamer. Een stoom/douchecabine moest vervangen worden. Nick Dekkers reageerde en kwam op de afgesproken tijd om te kijken. Hij gaf prima advies en luisterde goed naar wat we wilden. de werkzaamheden zijn prima uitgevoerd door vakkundige en vriendelijke mannen. ik had steeds het idee dat het allemaal goed zou komen en dat is ook gebeurd.
vanmorgen is de badkamer afgekit en nu is het werk gedaan.
ik beveel dit bedrijf van harte aan.
wij zijn heel tevreden.
BEDANKT mannen.

Adviseur 040 Loodgieter

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

10
Medewerkers 040 Loodgieter

Onze klanten beoordeelden 040 Loodgieter met een gemiddelde score van: 10. Wilt u weten hoe 040 Loodgieter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

Offerte 040 loodgieter

U ontvangt van 040 Loodgieter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×