Gootsteen lekkage: Wat te doen?

Je gebruikt de wasbak in je keuken meerdere keren per dag. Een lekkage aan jouw gootsteen is daarom erg vervelend en hinderlijk. Gelukkig is het, afhankelijk van de ernst van de lekkage, meestal niet moeilijk om een lekkage aan de gootsteen zelf te verhelpen.

In deze blog leggen we je uit hoe je een gootsteenlekkage op kunt sporen en wat je kunt doen om deze te repareren.

Gootsteen lekkage repareren

Heb jij een lekkage onder de gootsteen? Geen paniek! Zelfs als je niet heel erg handig bent, kun je met een aantal simpele handelingen tóch zorgen dat de gootsteen lekkage stopt.

Wij hebben een drie-stappenplan voor je gemaakt, zodat je precies weet wat je kunt doen als jouw wastafel lekt aan de onderkant.

1. Gootsteen lekkage opsporen

Allereerst is het zaak om de lekkage op te gaan sporen. Ga op zoek naar watersporen bij de sifon. Je kunt dit heel gemakkelijk doen door bijvoorbeeld met een stuk keukenrol langs de buis af te gaan. Is het keukenpapier vochtig? Dan is de gootsteen lekkage wellicht ontstaan doordat je sifon loszit. Draai de sifon goed vast. Controleer daarna of de lekkage hiermee is verholpen.

Is de lekkage hiermee niet verholpen? Ga dan door naar de volgende stap.

2. Controleer of de plug vast zit

Het is belangrijk dat de plug goed vastzit. Controleer dit dus goed. Zit de plug wat losjes? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage aan de gootsteen.

In dit geval is het belangrijk dat je de korf (bovenkant) weer vastmaakt aan de afvoerplug (de onderkant). Dit kun je gemakkelijk doen met een schroevendraaier. Draai met de schroevendraaier aan het midden van de korf, totdat deze goed vastzit. Vervolgens controleer je of de lekkage hiermee is verholpen.

Is dit niet het geval? Dan wordt het lastig om zelf de lekkage op te sporen. Er is in dit geval speciale apparatuur benodigd om de lekkage op te sporen. Je kunt het beste een vakman inschakelen die over deze speciale apparatuur beschikt.

3. Laat het water lopen en controleer of de gootsteen lekkage is verholpen

Om het stappenplan af te sluiten, bestaat de laatste stap uit een controle. Heb je de lekkage wel écht opgelost? Laat het water door de afvoer stromen en controleer of de lekkage is verholpen.

Is de lekkage toch nog niet verholpen, ondanks dat je de plug en/of de sifon hebt aangedraaid? Dan is de kans groot dat deze aan vervanging toe zijn. Dit kun je zelf doen, of laten doen door een loodgieter.

Meer informatie over gootsteen lekkages?

Meer weten over wat te doen bij lekkage aan jouw gootsteen en ben je benieuwd of 040 Loodgieter jou kan helpen? Bekijk dan onze sanitair pagina of neem vrijblijvend contact op door  040-2051882 te bellen of een mail naar info@040loodgieter.nl te sturen.

Wil je nog meer informatie over een ander onderwerp? Neem dan een kijkje tussen onze andere blogs.

Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Gerelateerde diensten

Uitgelichte reviews

Erik

Snel en vakkundig tegen een nette prijs!

Een belletje was genoeg om onze gesprongen buitenleiding weer gemaakt te krijgen. Uiteindelijk bleken er 2 gaten te zitten waarvan 1 op een vervelende plaats maar niks is te gek en ook dat gat werd professioneel en snel gemaakt.

Heel vriendelijk en steeds weer een stapje verder denken hoe zaken op te lossen en voorkomen zonder dat je daar ook maar iets van op de rekening terug vind. Top bedrijf!

van Loon

Mijn lekkende dakkapel is snel en accuraat gerepareerd.
Snelle service, betrouwbaar advies, meedenken om het probleem op te lossen, heel positief.

Loes Aarts

Badkamer bouwen in Eindhoven

Wij zijn 100% tevreden over onze nieuwe badkamer gerealiseerd door 040 Loodgieter uit Eindhoven. Simpelweg keurig nette mensen, snel en betrouwbaar. Echt een aanrader voor de regio. Zowel tegels en sanitair ook laten verzorgen voor scherpe prijzen bij 040 Loodgieter. Bedankt en tot de volgende klus!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

10

Onze klanten beoordeelden 040loodgieter met een gemiddelde score van: 10. Wilt u weten hoe 040loodgieter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040loodgieter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×