Lekkage in je CV-leiding dichten?

Lees verder

Heb je een lekkage in je CV-leiding die je wilt dichten? Dan heb je waarschijnlijk de hulp van een professionele loodgieter nodig. Toch zijn er ook al wat dingen die je zelf kunt doen. In deze blog leggen wij je uit wat te doen bij een CV-lekkage in de leiding.

Hoe ontstaat een lekkage in je CV-leiding?

In de winter is de kans op een lekkage in je CV-leiding het grootst. De verwarming heeft wellicht lang uitgestaan en als het kouder wordt, draai je hem weer volop open. Door de warmte zetten de leidingen uit en daardoor ontstaan er soms kleine scheurtjes. Die kunnen vervolgens een lekkage veroorzaken.

Een slechte installatie van de CV-leiding kan ook de oorzaak zijn van een lekkage. Zo’n lek zie je in dat geval vaak ontstaan bij de koppelingen tussen de leidingen.

Ten slotte kan ook kalk lekkages veroorzaken. Vooral in steden en regio’s met een hoge waterhardheid zien we dit vaker. Het aansluiten van een waterontharder biedt hiervoor de oplossing.

Hoe herken in je een lek in je CV-leiding?

Een lekkage in je CV-leiding kun je op verschillende manieren herkennen. Wij hebben deze manieren voor je op een rijtje gezet:

1. De radiator wordt niet of slechts deels warm

Op de manometer aan de voorzijde van je CV-ketel, zie je vaak dat de druk volledig of deels wegvalt.

2. Lekkage aan CV-leiding zelf opsporen

Vermoed je een lekkage in je CV-leiding, dan kun je zelf alvast proberen om het lek op te sporen. Op de plaats van het lek treedt waterverlies op. Soms ontstaat rondom de CV lekkage ook een witte afzetting op de vloer of muur. Daaraan herken je de locatie van de lekkage.

Lukt het niet om het lek zelf op te sporen? Neem dan contact op met de professionals van 040 Loodgieter. Wij vinden het lek voor je en zorgen voor een volledige reparatie van de CV-leiding.

Hoe help je de loodgieter op weg?

Om de lekkage in je CV-leiding te dichten, heb je waarschijnlijk de hulp van een professionele loodgieter nodig. Zelf kun je wel alvast het een en ander voorbereiden. Wij leggen in een aantal stappen uit hoe je dit kan doen.

1. CV-ketel aftappen 

Het repareren van een CV-leiding gaat niet goed als er nog water door de leidingen loopt. Je zult daarom je CV-ketel af moeten tappen. Daarvoor zet je allereerst de thermostaat lager. Vervolgens wacht je 15 minuten om de ketel af te laten koelen, waarna je de stekker van de ketel uit het stopcontact haalt.

2. Aansluiten van tuinslang op aftapkraan

Nu kun je de tuinslang aansluiten op de aftapkraan. Het uiteinde van de slang stop je in een emmer. Draai de aftapkraan open en wacht tot de drukmeter tussen de 1,5 en 2 bar staat, of tot er bijna geen water meer uit de kraan komt. Draai de kraan weer dicht, zet er een emmer onder om het laatste beetje water op te vangen en koppel de slang los.

3. CV-ketel is nu afgetapt en de loodgieter kan direct aan de slag

Je CV-ketel is nu afgetapt en de loodgieter kan bij aankomst direct aan de slag met het repareren van het gaatje in de CV-leiding. Lukt het aftappen niet zelf? Dat is uiteraard geen enkel probleem. De loodgieters van 040 Loodgieter voeren dit klusje graag voor je uit.

De reparatie door 040 Loodgieter

Om ervoor te zorgen dat de reparatie van een cv-ketel goed gebeurt, raden we aan om een professionele loodgieter in te schakelen voor de reparatie van je CV-leiding. Het is belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt, om verdere schade te voorkomen.

Een van de professionals van 040 Loodgieter komt graag bij je langs om de lekkende CV-leiding te repareren. Kleine lekkages zijn vaak binnen een uur gemaakt. Als het probleem groter is, kan het wat langer duren. Je kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen.

Last van een lekkage in je CV-leiding? Neem contact op!

Vermoed je een lekkage in je CV-leiding? Hopelijk weet je nu wat je zelf al kunt doen.

Natuurlijk staan we bij 040 Loodgieter klaar om je lekkage te verhelpen. Heb je een professional nodig of heb je vragen over deze blog? We geven je graag meer informatie over onze verwarmingswerkzaamheden. Neem gerust telefonisch contact op via 040-2051882 of stuur een mail naar info@040loodgieter.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

J Bruurs Eindhoven

040 Loodgieter heeft bij ons afgelopen zomer een inbouwreservoir geplaatst met een sphinx closet, en betegeld. Alles is volgens afspraak gemaakt en netjes achtergelaten. Echt een vakman 1e klas. Tot de volgende keer!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

10

Onze klanten beoordeelden 040 Loodgieter met een gemiddelde score van: 10. Wilt u weten hoe 040 Loodgieter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Loodgieter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×