Lekkende radiator verhelpen doe je zo

Lees verder

Lekkende radiator in je woning? Dit probleem wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. In deze blog vertellen je wat je zelf kunt doen om een lekkende radiator te verhelpen. Én wat je kunt doen om dit in het vervolg te voorkomen.

Is een lekkende radiator gevaarlijk?

Een radiator kan gaan lekken en dat is een irritant probleem. De vloer wordt nat en je moet de CV-ketel telkens bijvullen. Hoewel een lekkende radiator niet gevaarlijk is, kan het wel problemen geven met je CV-ketel en leidingstelsel. Om deze redenen kun je lekkage aan de verwarming beter zo snel mogelijk oplossen. Om het je gemakkelijk te maken hebben we hiervoor een handig stappenplan samengesteld:

1. Regel een opvangbakje

Heb je een lekkende radiator in de badkamer? Dan is een beetje vocht meestal niet zo erg. In een woonkamer, slaapkamer of kantoor met een houten of laminaat vloer is dit wel een probleem. Het (roest)vocht kan de vloer namelijk beschadigen of vies maken. Regel daarom een (plastic) opvangbakje, zodat het geen natte boel wordt.

2. Check op welke plek de radiator lekt

Op welke plek lekt de thermostaatkraan van de radiator? Lekt de radiator onderaan, bovenaan, aan de zijkant? Probeer erachter te komen op welke plek de radiator precies lekt. Zet vervolgens het opvangbakje op de lekkende plek. Dit lost het probleem natuurlijk niet meteen op, maar het voorkomt wel dat er vochtschade ontstaat.

3. Koppeling aandraaien

Het kan ook zijn dat de koppeling niet goed zit aangedraaid en dat de radiator daardoor lekt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na het afsluiten van de radiator. Doordat de koppeling niet strak genoeg is dichtgedraaid, ontstaat er lekkage. De radiatorkraan lekt dan na het dichtdraaien.

In dit geval is er meestal niet zoveel aan de hand en kun je de lekkende radiatorkraan herstellen door de koppeling weer goed aan te draaien. Dit kun je in principe zelf doen. Wil je zeker weten dat dit goed gaat, laat het dan over aan een loodgieter.

Let op: het kan ook zo zijn dat de radiatorknop lekt doordat deze is versleten. In dit geval heeft het aandraaien van de koppeling geen zin, maar moet je de lekkende radiatorknop vervangen.

4. Voorkom radiator lekkage in de toekomst

Heb je het probleem met de radiator opgelost? Dan wil je dit natuurlijk liever niet nog een keer meemaken. De beste manier om lekkage in de toekomst te voorkomen is door je radiator goed te onderhouden. Dit doe je door de radiator eens per jaar te ontluchten en het water eruit te laten lopen. Zo houd je het water in de radiator fris en voorkom je dat de radiator lekt bij de ontluchter. Goed om te weten: bij de nieuwe generatie radiatoren gebeurt ontluchten automatisch. Handig!

Let op: Een andere oorzaak waardoor een lekkende radiator kan ontstaan is door roest van binnenuit of scheuren in de lasnaden. Als dit het geval is het vervangen van uw radiator onvermijdelijk

Lekkende radiator laten repareren?

Na het lezen van deze blog weet je wat je zelf kunt doen om een lekkende radiator te verhelpen of (tijdelijk) te repareren.

Kom je er zelf niet uit? 040 Loodgieter helpt jou graag bij het repareren van je radiator. Wil je een nieuwe radiator laten installeren? Ook dan helpt 040 Loodgieter je graag. Kijk voor meer informatie op onze installatie of verwarming pagina of neem telefonisch contact op met 040-2051882 of stuur een mail naar info@040loodgieter.nl.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

J Bruurs Eindhoven

040 Loodgieter heeft bij ons afgelopen zomer een inbouwreservoir geplaatst met een sphinx closet, en betegeld. Alles is volgens afspraak gemaakt en netjes achtergelaten. Echt een vakman 1e klas. Tot de volgende keer!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

10

Onze klanten beoordeelden 040 Loodgieter met een gemiddelde score van: 10. Wilt u weten hoe 040 Loodgieter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Loodgieter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×