Wat kost een centrale verwarming laten aanleggen?

Lees verder

Een centrale verwarming zorgt ervoor dat jouw woning is voorzien van een aangename temperatuur. De naam zegt het al: de centrale verwarming is een centraal punt vanwaar warmte wordt opgewekt. Deze warmte wordt vervolgens verspreid door middel van radiatoren of de vloerverwarming. De kosten van de aanleg van een centrale verwarming hangen af van meerdere factoren.

In deze blog leggen we je uit wat deze factoren zijn, zodat jij een inschatting kan maken van de kosten van de aanleg van jouw centrale verwarming.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van een nieuwe centrale verwarming

Wanneer er een centraal verwarmingssysteem wordt aangelegd in jouw woning, zal er van tevoren worden gekeken naar een aantal factoren. Deze factoren bepalen onder andere welke materialen en installaties je precies nodig hebt. Een aantal voorbeelden van dit soort factoren zijn:

  • Hoeveel radiatoren moeten er geplaatst worden?
  • Is er een nieuw expansievat nodig?
  • Moeten de buizen vervangen worden?
  • Moet de cv-ketel worden vernieuwd?

Kosten aanleggen centrale verwarming

De kosten van een centrale verwarming verschillen per woning. Hierbij zijn de grootte, de indeling en het aantal reeds bestaande leidingen van de woning drie belangrijke indicatoren.

Om een zo helder mogelijk kostenplaatje te geven, splitsen we de kosten op in vier onderdelen: de cv-ketel, de thermostaat, de radiator(en) en de installatie.

Kosten cv-ketel

De kosten van een goede cv-ketel variëren tussen de €1000 en €2500. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van jouw persoonlijke wensen. Wanneer je bijvoorbeeld een groter huishouden hebt, zal de cv-ketel meer capaciteit nodig hebben dan wanneer je alleen woont. Ook een vloerverwarmingssysteem vraagt om een andere capaciteit, of wanneer je op meerdere plaatsen tegelijkertijd warm water wilt kunnen gebruiken.

Voordat je een cv-ketel kiest, is het dus belangrijk dat je eerst nagaat wat jouw precieze wensen zijn. Er zijn veel verschillende cv-ketels beschikbaar die sterk in prijs variëren. Afhankelijk van jouw wensen kan er worden bepaald welke cv-ketel het beste aansluit bij jouw wensen.

Kosten thermostaat

De kosten van een thermostaat zijn in de meeste gevallen bij de cv-ketel inbegrepen. Is dit niet het geval? Een digitale thermostaat is verkrijgbaar vanaf €50.

Wil je een thermostaat waarbij je tussen bepaalde uren de verwarming kunt instellen? Kies dan een klokthermostaat. De kosten hiervan liggen tussen de €50 en €100.

Kosten radiator

Radiatoren zijn verkrijgbaar vanaf €50. Voor deze prijs heb je het kleinste formaat. De prijzen van een normale radiator lopen op tot ongeveer €500.

Wil je een designradiator? Dan liggen de prijzen vaak nog stukken hoger.

Kosten installatie cv-ketel

Om het kostenplaatje compleet te maken, is het ook belangrijk om rekening te houden met de kosten van de installatie. De kosten van een cv-installateur bedragen gemiddeld €50 tot €65 per uur, inclusief BTW.

De arbeidskosten van het installeren van een cv-ketel komen hiermee uit op ongeveer €500 tot €900. Komt jouw cv-ketel op een andere plaats te staan dan jouw oude cv-ketel? Dan zullen er nog kosten bijkomen voor het leidingwerk.

Hoe duur is de centrale verwarming?

Nu we de prijzen van de verschillende materialen inzichtelijk hebben, kunnen we een gemiddeld beeld schetsen van de kosten van een centrale verwarming, namelijk:

Cv ketel: €1000 – € 2500
Thermostaat: €50 – €500
Radiator: €50 – €500
Installatie: €500 – €900

Totale kosten, uitgaand van 10 radiatoren per woning: €2050 – €8900.

Tips om kosten te besparen

De aanleg van een centrale verwarming is een hele investering. Gelukkig kun je met onderstaande twee tips een hoop geld besparen.

1. Houd rekening met het seizoen

Wist je dat de vraag naar een centrale verwarming in de winter hoger ligt dan in de zomer? Hierdoor is er in de winter vaak sprake van een prijsstijging. Indien mogelijk kun je jouw centrale verwarming dus beter in de zomer aan laten leggen.

2. Tref voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je kunt de installateur helpen door ervoor te zorgen dat de ruimte helemaal vrij is van rommel. Wanneer de installateur klaar is met de klus, kun je helpen opruimen om ervoor te zorgen dat de installateur sneller klaar is.

Door te helpen kun je besparen op het aantal uren dat de monteur op locatie moet zijn.

Meer informatie, of behoefte aan een persoonlijke offerte?

Wil jij een centrale verwarming laten aanleggen en heb je behoefte aan meer informatie? Neem dan een kijkje op de verwarming pagina of neem telefonisch contact op met 040-2051882 of stuur een mail naar info@040loodgieter.nl. Ook kunnen wij u helpen met de radiator vervangen als loodgieter.

Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

José van Ormondt

Perfect geholpen met de installatie van mijn gasfornuis. Ik geloof dat hij Ton heet!,?

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

10

Onze klanten beoordeelden 040 Loodgieter met een gemiddelde score van: 10. Wilt u weten hoe 040 Loodgieter door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf

Wilt u een vrijblijvende & gratis offerte ontvangen?

U ontvangt van 040 Loodgieter vooraf gratis een vrijblijvende offerte. Vraag een offerte aan en ontvang zo snel mogelijk een prijsvoorstel.

Offerte aanvragen
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×